59 Jaar En Eindelijk Een Mooie Neus - Dr. Noorman Van Der Dussen - Belgium

Sort by:
*Treatment results may vary

Neuscorrectie d.d. 28 oktober 2015. Mijn verhaal...

Neuscorrectie d.d. 28 oktober 2015.
Mijn verhaal begint eigenlijk al veel vroeger. Ik ga terug naar de tijd toen ik 17 jaar was in 1974. Toen kreeg ik voor het eerst een opmerking over mijn neus, zelf had ik er eigenlijk geen erg in. Het was in de les Godsdienst toen de leraar er een flauwe grap over maakte. Daarna ben ik er meer op gaan letten. Er volgde daarna nog opmerkingen. Ik had inderdaad wel een stevige neus en bovendien stond die nog wat scheef. Dat zelfde jaar op school ben ik op de speelplaats met twee tegen mekaar gelopen, los met de koppen tegen mekaar. Ik voelde al direct dat mijn neus scheef stond. Direct naar de kliniek gegaan. Daar had ik de keuze, 1. Ofwel nu direct recht zetten zonder verdoving of 2. De dag later recht zetten met verdoving. Ik heb voor 1 gekozen direct zonder verdoving recht zetten. Helemaal recht heeft hij nooit meer gestaan, er is een kromming in gebleven. Heb er mee leren leven en het aanvaard. Toch kwamen er af en toe nog opmerkingen over.
Ik werd op den duur meer en meer onzeker en had niet meer dat comfortabel gevoel van in mijn jeugd. Die tijd was het nog niet zoals nu om eens even een plastisch chirurg te raadplegen en je te laten opereren. Wie en waar hoe en wat, er bestond geen internet hé….. Je was zo geboren en moest dat maar aanvaarden om zo je leven verder te gaan. En wie gaat zoiets betalen …. Nee het is nooit bij me opgekomen om er iets aan te laten doen.
Tot in vorige zomer 2015 er genoeg van had. Het stoorde me zo enorm en is me altijd blijven achtervolgen, ik voelde me te onzeker. Zat ondertussen al vele jaren thuis met een depressie. Toen we van verlof terug naar huis gingen maakte ik voor mezelf uit er iets aan te laten doen. Ik moest dat enkel nog verkocht krijgen aan de rest van de Familie, hoe zou ik dat gaan uitleggen. Als er in het verleden hier of daar werd gepraat over een neus was ik er niet bij, over alles maar niet over dit onderwerp. Tussen de soep en de patatten heb ik het dan toch verteld. Mijn echtgenote was wel verwonderd over mijn keuze maar stond er achter.
Mijn zoontje is ruim dik 20 jaar geleden geopereerd door Dokter Noorman Van Der Dussen in de Eeuwfeestkliniek te Antwerpen, thans Monica,. Die man is me altijd bijgebleven. Ik vernam wel dat hij niet meer opereerde.
Ik ben dan aan een zoektocht begonnen om een geschikt chirurg te vinden. Niet eenvoudig hoor. Je informeert via uw eigen huisarts, sportarts en nog wel enkele personen waarvan je denkt dat die wel iemand kennen, maar nee. Dan via het internet op zoek. Daar heb ik er dan na veel zoekwerk 3 chirurgen uit geselecteerd.
De eerste viel heel goed mee, het klikte meteen en had er vertrouwen in. Kreeg enkele dagen later al foto’s hoe het er uit zou kunnen zien na de operatie. Dat viel reuze goed mee. Al was er nog iets of wat onzekerheid over echt te laten opereren, bij het zien van die foto was ik helemaal overtuigd om het zeker te laten doen, maar wie.
De eerste chirurg die ik had bezocht wist me te vertellen dat Dokter Noorman Van Der Dussen toch nog opereert in een privé kliniek. Ben daar dan ook naar op zoek gegaan. Ondertussen had ik me ook lectuur aangeschaft om dieper op de zaak te kunnen ingaan. Na de zaak wat te hebben bestudeerd wist ik wel waaraan ik toe was. Ik moest nog twee chirurgen bezoeken waarmee ik een afspraak had.
Ondertussen had in Dokter Noorman Van Der Dussen te pakken gekregen en een afspraak gemaakt. Het was wel even wachten. Ondertussen ik naar mijn tweede afspraak. Zo goed als de eerste was verlopen zo slecht was de tweede afspraak. Snap niet dat mensen zich door zo iemand laten opereren. Hij heeft er misschien zelf op ingespeeld, daar het voor hem zo te horen wel een moeilijke opdracht zou worden. Die was snel afgeschreven.
Door omstandigheden kwam er bij Dokter Noorman Van Der Dussen vroeger een plaatsje vrij. Ik kon een pak vroeger komen dan eerst gepland. Het bezoek is helemaal voor 100% mee gevallen. Zowel de locatie, de dame aan de receptie als de dokter zelf hebben me snel kunnen overtuigen. De Dokter legde me heel rustig uit wat en hoe…… Ik had een vragenlijstje opgesteld en overal een positief of bevredigend antwoord op gekregen. Ik was helemaal op mijn gemak gesteld. Toen ik buiten kwam en naar mijn echtgenote keek en zij mij aankeek zeiden we tegen elkaar, nu moeten we niet meer twijfelen hé. Ik ben echt gerustgesteld en op mijn gemak buiten gekomen.
Bij zo’n eerste gesprek geven ze je nog de tijd om even na te denken. Ik moest niet lang nadenken en heb direct een officieuze afspraak gemaakt omdat ik anders pas na nieuwjaar aan de beurt zou komen. Mijn derde afspraak die ik had met een ander plastisch chirurg heb ik afgebeld.
Had bij mijn eerste afspraak met Dokter Noorman Van Der Dussen al een tweede afspraak gemaakt om finaal nog eens alles te overlopen. Ze laten niets aan het toeval over alles is werkelijk goed georganiseerd.
Omdat ik eens wilde zien waar de operatie gebeurde ben ik een bezoekje gaan brengen aan het ziekenhuis Sint Jozef te Bornem. De buitenkant sloeg me wel flink tegen. Een oubollig ziekenhuis. Ze waren we met verbouwingen bezig en een gedeelte nieuwbouw. Nee dat was een afknapper. Daar tegenover was het personeel weer heel vriendelijk en behulpzaam, er was zelfs een familiale sfeer. Ik mocht de kamers bezoeken waar ik in dagverblijf zou terecht kopen, dat was super. Het waren moderne kamers die gezien mochten worden. Dit gaf me weer wat moed en vertrouwen. Iets later ben ik terug geweest voor enkele onderzoeken en had ook een gesprek met de anesthesist aangevraagd. Alles goed verlopen, vriendelijke en behulpzame mensen en het gesprek met de anesthesist was perfect verlopen. Die man stelde me nog eens extra gerust, toffe kerel.
Bij de tweede afspraak zat ik nog met enkele vragen die ik tussentijds had genoteerd. Blijkbaar was dit bij de dame die de receptie deed niet zo goed overgekomen omdat ze dacht dat ik niet echt vertrouwen had in de dokter. Ik kon de operatie nog steeds uitstellen of afgelaten. Dat was wel een misverstand, of ben ik dan zo bij haar overgekomen. Ik ben immers zo iemand die alles uitpluist en zijn huiswerk goed maakt. Trouwens zat ik nog steeds in een depressieve periode die mijzelf wel onzekerder maakte of liet overkomen. Weer heeft de dokter me terug nog eens alles uitgelegd hoe en wat, alles heel rustig en hij maakte geen punt over mijn vragen en bezorgdheid. Hij had er zelfs veel begrip voor en vond het goed dat ik mijn huiswerk zo goed gemaakt had.
Ik was er klaar voor. Ondertussen werd ik door de receptioniste van Dokter Noorman Van De Dussen altijd en van elke situatie goed op de hoogte gehouden. Zelden zoiets mee gemaakt waarvoor een pluim. Ook dat stelt je extra gerust in hetgeen wat moet gaan gebeuren. Je wordt werkelijk van alles en nog wat op de hoogte gehouden wat je moet doen. Organisatorisch werkelijk perfect, kan me moeilijk inbeelden dat daar iets zou fout lopen.
Ik dacht zelfs dat de dokter me de dag voor de operatie nog even wilde zien. We hebben dan nog een korte cheque up gedaan.
Dan de dag zelf. Terwijl ik toch wel gerust was in de zaak had ik muziek bij die me toch nog extra kracht en rust zouden geven. Van ’s morgens heb ik met oortjes muziek beluisterd, muziek die me oppepte. We waren op tijd in het ziekenhuis. Ik was als eerste aan de beurt. Toen ik op mijn kamer kwam heb ik een ½ ALPRAZOLAM genomen om echt rustig te worden, het heeft zijn effect niet gemist. Dacht dat het goed 08.00 uur was toen ik naar de operatiekamer werd gebracht. Op weg naar daar kwam ik Dokter Van Der Dussen nog tegen. Eenmaal op de operatiekamer kwam de anesthesist naar me toe. Hij had me bij een vorig bezoek beloofd om mij in slaap te doen. En ja hoor, hij heef woord gehouden. Er zijn immers meerdere anesthesisten in het ziekenhuis. Maar ik had specifiek naar hem gevraagd, hij heeft woord gehouden. Toen is het allemaal heel snel gegaan en was al wakker voor ik het wist.
Het zat erop. Hetgeen waar ik al zo lang mee zat was nu voorbij. Ik kon enkel het resultaat nog niet zien, maar het voelde goed aan en had er vertrouwen in. Ik kon net het puntje van mijn neus zien. Pijn had ik niet. Wat later op de avond is de dokter langs gekomen die me vertelde dat alles goed was verlopen maar dat hij serieus heeft moeten beitelen. Hij was content. Daarna ben ik uit het ziekenhuis ontslagen.
Voilà het zat er op. Nu nog wachten op het resultaat. Enkele dagen later mag je de wieken verwijderen wat je een ontspannen gevoel geeft. Iets later het kapje waarna je het resultaat kan bekijken. Het viel echt 100% mee. Een rechte neus die veel minder opvallend en mooier was geworden. Ik was in de wolken. Na enkele weken nog eens op controle bij de dokter en klaar was kees. Eind dit jaar moet ik nog eens binnen wippen voor een laatste controle.

Wat kan ik uit mijn verhaal concluderen:
Als je met zoiets zit zoals ik wacht dan niet tot je 59 ste. Ga met je probleem op zoek naar een chirurg. Maak daarna een keuze in een chirurg waarin je vertrouwen hebt en laat je dan behandelen. Ga zeker niet over één nacht ijs, informeer je goed zodat je weet waaraan je begint, waar je voor staat en wat de ingreep allemaal inhoud. De keuze van de chirurg lijkt me finaal heel belangrijk te zijn. Daarom doe hiervoor genoeg opzoekwerk zodat je zeker bent van uw stuk. Nogmaals wacht niet tot je 59 ste want dat is zonde. Verwacht ook geen wonderen, van een Olifant kan je geen mug maken. Wat de prijs is voor zo’n operatie kan misschien belangrijk zijn maar is toch iets ondergeschikt mijn mening. De chirurg en het resultaat primeren. Desnoods spaar je een jaar langer of ga je eens niet met vakantie in de wetenschap dat je meer kans hebt op een goed resultaat.
Een echte aanrader is Dokter Noorman Van Der Dussen en zijn gehele team. Dus wat dat betreft moet je echt niet verder op zoek gaan naar iemand anders. De kliniek waar hij opereert te Bornem is ook dik in orde.
Ik ben tevreden van de ingreep en vind het zonde dat ik het niet jaren vroeger heb gedaan. Ik ben hier zelf zekerder uitgekomen en heb meer vertrouwen dan voorheen.
Heb zelf een goede en juiste keuze gemaakt met Dokter Noorman Van der Dussen en zijn gehele team waarvoor dank.
Dr. Noorman van der Dussen

Een echte aanrader is Dokter Noorman Van Der Dussen en zijn gehele team.

5 out of 5 stars Overall rating
5 out of 5 stars Doctor's bedside manner
5 out of 5 stars Answered my questions
5 out of 5 stars After care follow-up
5 out of 5 stars Time spent with me
5 out of 5 stars Phone or email responsiveness
5 out of 5 stars Staff professionalism & courtesy
5 out of 5 stars Payment process
5 out of 5 stars Wait times
Was this review helpful? {{ voteCountOthers + ' other' + (voteCountOthers == 1 ? '' : 's') }} found this helpful